2 kvinder der pjatter i haven

4 sjove ting til haven

Skab ekstra hyggelige stunder i haven med sjove ting for både dig, din familie og dyrene. Lad børnene lære om dyrenes adfærd. Hyg jer sammen over spil, eller tag en slapper med en kølig øl i skyggen. Tiden udenfor bør nydes, og sjove ting gør det hele lidt hyggeligere. Herunder kan du finde gode idéer til, hvad du kan finde online af sjove ting til haven.

Fuglene nyder det, når de kan få sig et bad – og det er sjovt at kigge på for dig. Når insekterne får deres eget hotel, kan både du og dine børn lære mere om deres adfærd og spændende liv. Et godt havespil er fysisk aktivitet og værdifuld offline tid for hele familien. Og når det er tid til en kølig øl i skyggen, kan du bare tage en dåse op af jorden i haven. Det er de idéer, du kan læse mere om her på siden.

Her finder du sjove ting til haven

Det er sjældent i havecentrene, at du finder de sjove ting, der gør tiden i haven til noget ekstra hyggeligt. Online kan du til gengæld finde lidt af hvert, og på sider som Coolstuff.dk, er der ikke grænser for, hvem der kan få ekstra hygge i haven.

Gå efter ting, du har plads til i haven. Vælg ting, der holder i mere end én sæson. Og husk, at en ting sagtens kan være til glæde for flere end én.

Hvad kan du købe til haven?

Det handler om, hvad der gør tiden i haven ekstra hyggelig for dig, for din familie – og for dyrene. Gå efter brugbare gadgets, så de holder længere og glæder flere. Herunder får du fire forslag til, hvad der kunne gøre tiden i haven hyggeligere for dig:

  • Glæd både dyr og børn med et insekthotel
  • Spil aktive offline havespil med hele familien
  • Slap af med en velafkølet øl i skyggen
  • Giv fuglene et bad – og dig lidt at kigge på

I forslagene bliver der taget hånd om både dig, dine børn, familien og dyrene. Læs mere om de enkelte idéer herunder.

Etablér et hotel i haven

Et hotel til insekter? Det er en rigtig god idé for miljøet, og det er rigtig god underholdning for dig og dine børn.

Med et insekthotel kan I alle lære om insekters adfærd og følge, når de bygger, spiser og bliver flere. Sæt et insekthotel op et sted, hvor også børnene kan se, hvad der foregår. Modsat fuglehuse behøver insekthoteller ikke placeres højt, så alle aldre kan få glæde af dem.

Hvad er sjovt for hele familien?

Hele familien morer sig som regel, når et kastespil med sandsække skal afgøre, hvem der rammer mest præcist.

Uden risiko for skader med bolde mod ruder eller begrænsning på alder er et kastespil med små sandsække ideelt til familier med børn i alle aldre. Grib chancen for at vise de andre, hvem der er bedst, og nyd udetiden offline med et godt havespil for hele familien.

En kølig øl i skyggen

Når havespillet – eller måske havearbejdet – er overstået, er det velfortjent med en kølig øl i skyggen. Med en kølebrønd kan du holde både øl, sodavand og vand koldt hele dagen, selvom solen skinner. Konkret graver du blot et hul i jorden, sænker kølebrønden ned og henter drikkevarer op efter behov. En kølebrønd er også en god idé at have med på ferie, picnic eller camping.

Også sjovt for dyrene

Når dyrene har det godt, kan du og din familie få glæden af at observere dem boltre sig i haven. Med et fuglebad er du sikker på flyvende besøg, og der er da ikke noget mere underholdende end at betragte en solsort tage sit energiske aftenbad.

Vælg en høj model, eller placér fuglebadet uden for kattes rækkevidde, så du ikke risikerer at betragte fugle blive til kattemad i stedet.

Er tiden i haven vigtig for dig?

Natur og udetid er blevet meget vigtige i denne moderne tidsalder, hvor det meste foregår online, og fysisk aktivitet er noget, der skal plottes i kalenderen.

Gør tiden i haven til noget ekstra hyggeligt for alle omkring dig med sjove ting til lidt af hvert. Vælg sjove ting til haven online, og leg, lær, nyd, og se glæden hos dig selv og andre, når livet foregår offline i haven. 

Find inspiration til flere praktiske ting til haven her.